
După ce tinerii noștri programatori cunosc bine două limbaje pentru programarea cu blocuri, este timpul să intre în lumea programării adevărate, făcând treptat comparația cu ceea ce este deja cunoscut. În timpul nivelului, copiii intră pentru prima dată în profunzimile unor concepte precum browser și mediu de programare și se familiarizează cu termenii specifici web. Principalul nostru obiectiv în timpul nivelului este să învețe despre tehnologiile browserului HTML și CSS și să capete adevarată stimă de sine. După finalizarea acestui nivel, micii programatori au toate cunoștințele și abilitățile necesare pentru a face singuri un site pe o temă care ii interesează. Pentru rezultate mai bune, toate lecțiile în nivel sunt orientate spre proiecte. Astfel, aplicând cele învățate, copiii își consolidează cunoștințele teoretice și pun bazele de care vor avea nevoie în dezvoltarea lor viitoare.
Studenții primesc un certificat după fiecare nivel încheiat.
500 puncte
Fiecare modul incheiat ii va aduce 100 de puncte studentului iar un Nivel complet încheiat - 500 de puncte.
Unele dintre instrumentele și mediile de programare folosite pentru proiecte în acel Nivel.
Acest curs este produs de Telerik Academy School
În prima lecție a acestui modul, copiii sunt introduși în conceptele de program de calculator, programare, mediu de programare și browser care vor fi utilizate până la sfârșitul nivelului. Următoarele subiecte introduc termenii „etichetă” și „atribut”. Ultimul subiect al modulului este o sarcină autonomă pentru micii programatori, care include toate componentele studiate în modul.
În primele două subiecte ale modulului continuă introducerea principalelor etichete și atribute în HTML, iar copiii creează construcția de bază a site-ului pe care vor lucra până la sfârșitul nivelului. A doua jumătate a modulului introduce elementele de bază ale CSS, precum și o cunoaștere de bază a culorilor, fonturilor și imaginilor care găsesc aplicații în diferite câmpuri.
Primul subiect al modulului este introducerea continuă a principalelor etichete în HTML, copiii continuând proiectele din modulul anterior. Astfel suntem capabili să ne aprofundăm mai repede în stilizarea cu CSS, precum și să demonstrăm bune practici în crearea unui proiect care necesită mai mult decât organizarea unui folder sau fișier.
În timpul modulului, micii programatori finalizează proiectul la care lucrăm. În această etapă avansată a nivelului, avem oportunitatea de a demonstra concepte mai dificile, cum ar fi segmentarea documentului, pseudoselectorii și metadatele. La sfârșitul modulului, proiectul la care lucrăm este finalizat, iar copiii au ocazia să demonstreze ceea ce au învățat, prezentandu-l după placul lor.