
Acest nivel ii duce pe micii programatori în lumea programării cu blocuri, arătându-le principiile de bază și pașii creării unui program de calculator. Cu ajutorul unor diferite instrumente și prin diferite proiecte, copiii sunt introduși în caracteristicile cheie ale sistemului de calculator, învață conceptele precum software, hardware, algoritm, program și mediu de programare. În sincronul dintre învățare și distracție, se dezvoltă în mod rezonabil capacitatea de gândire logică. Conceptele de bază pentru crearea de software cum ar fi evenimente, cicluri, variabile și condiții sunt prezentate prin instrumente de programare vizuală, ceea ce le face inteligibile și accesibile pentru copii fără experiență anterioară în scrierea de cod. Utilizarea diferitelor medii de programare, precum și punerea în aplicare a diverselor abordări de învățare, permit fiecărui mic programator să-și arate puterile și să își aleagă viitorul câmp de acțiune. Ultimul modul al nivelului se bazează pe ceea ce a fost învățat în primele trei, introducând copiii în lumea programării web și pregătindu-i să facă primii pași spre crearea propriei pagini web.
Studenții primesc un certificat după fiecare nivel încheiat.
500 puncte
Fiecare modul incheiat ii va aduce 100 de puncte studentului iar un Nivel complet încheiat - 500 de puncte.
Unele dintre instrumentele și mediile de programare folosite pentru proiecte în acel Nivel.
Acest curs este produs de Telerik Academy School
În subiectul introductiv al modulului, copiii sunt introduși în programarea vizuală (cu blocurii), înțeleg ce este un mediu de dezvoltare și își creează primul program de calculator. Fiecare subiect ulterior se bazează pe cunoștințele micilor programatori care stăpânesc treptat conceptele de eveniment, condiție și variabilă și încep să scrie cod pentru programarea de componente hardware.
Primele două subiecte ale modulului îi provoacă pe copii să aplice cunoștințe de programare, creând un proiect în două medii de dezvoltare diferite. În plus, micii programatori se familiarizează cu conceptele de ciclu și operator, își scriu primele programe mai mari și își aprofundează abilitățile în programarea componentelor hardware.
Fiecare dintre primele două subiecte din modul este dedicat unui joc-proiect la scară largă prin care copiii pun în practică cunoștințele dobândite până acum. Al treilea și al patrulea subiect îi introduc pe micii programatori într-un mediu de programare a aplicațiilor mobile, care devine rapid un instrument distractiv pentru dezvoltarea gândirii logice.
În timpul acestui modul, copiii sunt introduși în limbajele HTML și CSS, pentru a învăța structura de bază a comenzilor și termenii „etichetă” și „atribut”. Încă în primul subiect al modulului, introducem conceptele de browser și mediu de programare, făcând o tranziție treptată de la familiar pentru a continua cele învățate în cele trei module anterioare.