De asemenea, copiii se familiarizează cu conceptele program, instrucțiuni, prioritate, mediu de programare și ce este un algoritm. Vor învață toate acestea în timp ce programează comportamentul roboților și creând animații interesante.
Studenții primesc un certificat după fiecare nivel încheiat.
500 puncte
Fiecare modul incheiat ii va aduce 100 de puncte studentului iar un Nivel complet încheiat - 500 de puncte.
Unele dintre instrumentele și mediile de programare folosite pentru proiecte în acel Nivel.
În cadrul acestui modul copiii fac primii pași în universul programării. Copiii învață din ce este format un program și cum pot controla comportamentul roboților și personajelor animate prin folosirea diferitelor tipuri de instrucțiuni. În acest modul copiii învață cum ordonarea instrucțiunilor într-o secventă logică ne permite sa cream programe cu instrucțiuni clare și exacte care conduc la un rezultat așteptat.
În acest modul, copiii își extind cunoștințele prin introducerea în algoritmul lor de de construcții conditionale. Utilizând un operator conditional, ei vor afla cum poate fi activată o alta parte a codului, în funcție de conditia data.
În acest modul copiilor le este introdus conceptul de bucle din programare - construcții care ne permit sa repetam un fragment al codului sau al întregului cod. Prin utilizarea buclelor putem optimiza un program și putem include diverse condiționări, cum ar fi un eveniment care încheie bucla.
În acest modul copiilor le este introdus conceptul de evenimente în programare. Având un eveniment în algoritm,acesta ne permite să realizăm diferite acțiuni, cum ar fi controlul caracterelor animate din jocuri (sprites) sau al roboților, de exemplu prin apasarea tastelor. Copiii învață cum roboții pot comunica între ei sau cu caractere animate din jocuri(sprites).