Creșterea educației online în timpul pandemiei COVID-19

Creșterea educației online în timpul pandemiei COVID-19

COVID-19 și învățarea online

Chiar și înainte de pandemie, învățarea online era din ce în ce mai des întâlnită. Cu toate acestea, acum este mai important ca niciodată să protejăm sănătatea și siguranța copiilor noștri.

130 de țări și-au închis școlile (UNESCO), iar aproape un miliard de copii învață de acasă. Totuși, studiile arată că în medie, elevii absorb cu între 20%% și 60% mai multă informație când studiază online, comparat cu 8-10% în timpul cursurilor de la școală.

La MindHub am reușit să adaptăm programele în așa fel încât acestea să fie cât mai accesibile, inovative și distractive pentru fiecare copil, chiar și online. În decurs de o lună, aproape 90% dintre cursanții noștri au început studiul online. Cu ajutorul mentorilor noștri calificați și motivați, care posedă o largă experiență în învățarea online, am continuat dezvoltarea și acumularea noilor cunoștințe din mediul programării. Astfel, orele inovatoare și de înaltă calitate ale MindHub au ajuns la 2 500 de copii din Bulgaria, România, Estonia, Finlanda și SUA.

Care sunt avantajele studiului online?

Există numeroase beneficii ale studiului online, inclusiv avantajul și confortul de a fi flexibil și de a putea studia oriunde și oricând. Unii părinți consideră că atenția copiilor este greu de captat atunci când aceștia se află în fața unui monitor. Cu toate acestea, acest tip de acces la informații este foarte atractiv, iar cu abordarea potrivită din partea mentorilor noștri, lecțiile se transformă în momentul favorit al copiilor.

Cu ajutorul cursurilor online MindHub, putem dezvolta și alte aptitudini ale copiilor dumneavoastră. Aceștia devin mai responsabili și știu că ne așteptăm ca ei să-și pregătească singuri calculatorul și fișierele de lucru. Procesarea acestor fișiere și lucrul cu acestea - salvarea, editarea lor, sau alte activități sunt parte a educației digitale. Iar atunci când trebuie să faci singur toate acestea, efectul este mult mai însemnat. Mentorii le alocă exerciții și obiective, iar copiii trebuie să se gestioneze singuri, ceea ce le crește motivația.

De iubesc copiii educația online?

Copiii care sunt deja parte din familia MindHub se bucură și sunt entuziaști să participe la cursurile online. Acestea le dau oportunitatea de a-și vedea mentorii favoriți și prietenii din grupă, în ciuda situației generate de COVID-19.

Cursurile online au și multe părți practice, dându-le copiilor posibilitatea de a gestiona și de a face față singuri tuturor provocărilor. Cei care nu reușesc din prima încercare primesc sprijin virtual din partea colegilor și devin parte din echipă.

Fiecare copil este mândru să-și prezinte proiectul în fața colegilor de grupă.

Un alt motiv pentru care copiilor le place învățarea online este faptul că aceștia pot controla procesul de învățare, ceea ce-i motivează să fie mai responsabili și disciplinați. Copiii lucrează folosind echipamentele personale, pe care le păstrează și pot continua să exerseze chiar și după curs. Întregul proces se integrează în parcursul zilei și reprezintă o perioadă de distracție împreună cu prietenii și mentorii.

Cui se adresează activitățile noastre online?

Workshop-urile noastre digitale și cursurile noastre de programare se adresează copiilor și adolescenților între 6 și 15 ani. Folosim ultimele tehnici de învățare în domeniu - prin jocuri de tip puzzle și jocuri de logică, exerciții, folosind o abordare distractivă și interactivă. În fiecare zi mentorii noștri învață noi tehnici de predare online, pentru ca procesul de învățare să fie cât mai eficient.

Fiecare grup online conține între 6 și 8 membri, astfel că toți participanții să primească atenție individual, iar procesul de învățare să se desfășoare cât mai lin. Copiii pot comunica ușor unii cu ceilalți și pot să-și întrebe mentorii atunci când au nelămuriri, fără a încetini procesul de învățare.

Cursurile online au o durată între 1 și 3 ore în funcție de activitățile desfășurate și instrumentele folosite. Încercăm să introducem destule pauze în program, astfel încât copiii să nu se simtă copleșiți și ca aceștia să se poată odihni și să continue să rămână activi în timpul procesului de învățare.

Ce metode folosesc mentorii noștri pentru a capta atenția copiilor în timpul orelor online?

Pe lângă prezentarea informațiilor într-un mod atractiv pentru copii, mentorii noștri consideră captarea atenției copiilor drept obiectivul principal. Ei fac acest lucru punând întrebări care stimulează gândirea copiilor și care-i ajută să reproducă ceea ce au învățat folosind propriile cuvinte, în felul în care au asimilat cele predate.

Atunci când copiii au nevoie de ajutor, aceștia își partajează ecranul, iar toți ceilalți caută greșelile din codul prietenilor lor, venind cu sugestii despre cum să le remedieze, lucru care ar fi mult mai greu în alt mediu decât cel online. Acest fapt este primit cu mult entuziasm de copii, cărora provocarea li se pare distractivă.

În timpul cursurilor online, mentorii aplică diverse tehnici pentru a motiva copiii și de a-i încuraja să gândească creativ, clar și logic analizând sarcinile date și găsind soluții la probleme. Un alt element esențial al studiului online este adăugarea camerelor video în timpul procesului. Mentorii monitorizează dacă copiii le acordă toată atenția și când văd că pierd atenția unor copii, aceștia îi angrenează prin întrebări sau sarcini suplimentare. Această tehnică nu se aplică doar copiilor care nu se concentrează pe activități, dar și celor care termină sarcinile mai repede. Copiii sunt încurajați să găsească opțiuni și tehnici mai complexe pentru a-și menține interesul în timpul cursului și pentru ca acesta să le fie folositor.

Ar trebui ca părintele să fie alături de copil pe toată perioada cursului?

Majoritatea copiilor reușesc singuri să îndeplinească cerințele din timpul cursurilor online ale MindHub. De acea considerăm că aceștia nu trebuie însoțiți de un părinte pe perioada lecțiilor. Recomandăm ca părinții să stea alături de ei doar la începutul orei, atunci când copiii s-ar putea să aibă nevoie de ajutor tehnic. Dacă copilul dumneavoastră este mic, vă sfătuim să stați pe aproape, în caz că au nevoie de ajutor.

În timpul rămas, vă puteți lăsa copilul să se afunde în procesul de învățare și să absoarbă cât mai mult. Atunci când studiază online și devin responsabili de la o vârstă fragedă, copiii deprind multe abilități care le vor fi foarte folositoare pe viitor.

Mai multe de pe blogul nostru

Roblox și Minecraft: jocuri sau instrumente de învățare? Nou

Roblox și Minecraft: jocuri sau instrumente de învățare?

Roblox și Minecraft sunt unele dintre cele mai descărcate ...

Citit
Tehnologia afectează sau potențează modul de gândire al copiilor? Nou

Tehnologia afectează sau potențează modul de gândire al copiilor?

Tehnologia este prezentă în mai toate aspectele vieții moder...

Citit
Cum susține programarea dezvoltarea abilităților sociale? Nou

Cum susține programarea dezvoltarea abilităților sociale?

În lumea de astăzi, profund ancorată în digital, învățarea p...

Citit