Educația digitală timpurie se dezvoltă în România: Academia MindHub deschide 11 centre noi

Educația digitală timpurie se dezvoltă în România: Academia MindHub deschide 11 centre noi

Începând cu luna aceasta, copiii din România vor avea acces mai ușor la educație digitală. Academia MindHub România, parte a rețelei internaționale de academii de programare pentru copii MindHub, se extinde și deschide 11 centre noi ajungând la 17 în România.

În condițiile în care în 2021 România era pe ultimul loc privind competențele digitale din 32 de țări europene, nevoia de educație digitală timpurie este evidentă și urgentă. “Educația este cheia spre un viitor statornic și stabil, iar educația digitală este o ramură care deschide noi oportunități de evoluție pentru generațiile tinere. E nevoie ca oamenii pasionați, care cred în educație și dezvoltare, fie ei părinți, profesori sau antreprenori, să se susțină reciproc pentru a inspira tinerii în direcții constructive.” a declarat Corina Zamșa, Brand Ambassador pentru MindHub România.

Noile centre vor fi localizate în reședințe de județ, alese strategic pentru a fi accesibile de către un număr mare de copii. Acestea sunt:  Cluj, Iași, Brașov, Ploiești, Pitești, Târgoviște.

Acestea, alături de București, Bragadiru, Baia Mare, Arad, Constanța și Oradea oferă copiilor cu vârsta între 6 și 15 ani, un cadru sănătos de dezvoltare.

Noile centre deschise vor aduce educația digitală atât de necesară mai aproape de copii, prin oportunități de a învăța și experimenta programarea într-un mediu interactiv și stimulativ. La MindHub, educația digitală nu înseamnă doar acumularea de cunoștințe teoretice, ci și aplicarea acestora în proiecte practice și participarea la activități de echipă care dezvoltă abilități esențiale pentru viitor.

Extinderea numărului de centre reprezintă un pas în plus în completarea strategiei de consolidare a României ca singura țară din rețeaua MindHub cu un număr atât de mare de centre și cu o echipă de management național dedicată.

Tot anul acesta, MindHub România a lansat programul MindHub EDU, un program special conceput pentru a îmbunătăți experiența de învățare și a dezvolta competențele digitale într-un mod accesibil și aplicabil, care poate fi oferit ca beneficiu extrasalarial pentru copiii angajaților din companiile interesate să se implice în educație.

Pentru viitor, MindHub România plănuiește să se extindă în continuare și să inițieze o serie de noi parteneriate care să susțină accesul la educație digitală pentru noile generații.

Despre MindHub

Academia MindHub, prezentă în șase țări, este dedicată educației digitale timpurii și oferă o curriculă structurată pe categorii de vârstă între 6 și 18 ani. Cu peste 6000 de cursanți activi și peste 100.000 de copii care au beneficiat de programele MindHub, academia se distinge ca lider în educația digitală, combinând teoria cu practica și participările la competiții internaționale.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Corina Zamșa - 0720 068 703

Catalina Ilie - 0741091668

 

Mai multe de pe blogul nostru

#BackToSchool: Cum să transformi reîntoarcerea la școală în success? Nou

#BackToSchool: Cum să transformi reîntoarcerea la școală în success?

Reîntoarcerea la școală poate fi o provocare atât pentru cop...

Citit
Educația digitală timpurie se dezvoltă în România: Academia MindHub deschide 11 centre noi Nou

Educația digitală timpurie se dezvoltă în România: Academia MindHub deschide 11 centre noi

Începând cu luna aceasta, copiii din România vor avea acces ...

Citit
Jocurile Olimpice ca model de educație: inspirație pentru viitorul copiilor Nou

Jocurile Olimpice ca model de educație: inspirație pentru viitorul copiilor

Jocurile Olimpice reprezintă apogeul excelenței sportive, un...

Citit