Manual pentru părinți: Care sunt cele mai bune cursuri pentru dezvoltarea copiilor?

Manual pentru părinți: Care sunt cele mai bune cursuri pentru dezvoltarea copiilor?

Fiecare părinte își dorește tot ce este mai bun pentru copilul său. Aceasta înseamnă, desigur, cea mai bună educație. De la o vârstă fragedă, copiii trebuie să învețe să-și construiască obiceiuri pentru un viitor mai bun. Obiceiuri precum lectura, îmbogățirea cunoștințelor, respectarea strictă a programelor școlare și activităților extracurriculare și multe altele.

De aceea, este esențial ca orice activitate educațională să înceapă la o vârstă cât mai fragedă.

În mod firesc, odată cu această decizie, o serie de întrebări încep să se învârtă în mintea noastră: De unde să începem? Ce ar trebui să fac pentru copilul meu? La ce vârstă este bine să te concentrezi pe activități educaționale extrașcolare?

Știm cu toții că sistemul de învățământ școlar este performant, însă acoperă domenii nenumărate, iar, dacă doriți să dezvoltați cunoștințe-cheie nișate în copilul dvs., este mai bine să vă concentrați pe activități extracurriculare care să urmeze această nișă.

Soluția MindHub

Programarea alături MindHub este o opțiune excelentă, deoarece la noi copilul dumneavoastră va beneficia de un program inovator și dezvoltat și optimizat intern, care construiește abilități și cunoștințe valoroase, abilități de care orice copil are nevoie.

Și, înainte de a crede că programarea este prea complicată pentru copiii de vârste mici, vrem să-ți spunem că nu este deloc așa! Programul este conceput special pentru diferite grupe de vârstă, astfel încât să se poată plia perfect nevoilor și gradului lor de pregătire, să fie ușor de asimilat și, în același timp, extrem de util.

Pentru a vă asigura de acest lucru, iată cum abordăm la MindHub copiii, în funcție de vârstele acestora!

Copii cu vârste între 6 și 7 ani

Programul educațional pentru copiii de 6-7 ani este extrem de potrivit pentru dezvoltarea gândirii logice. Trece prin patru etape principale - noțiuni introductive în programarea vizuală, programarea cu blocuri de cod, crearea de jocuri și roboți și programarea independentă.

Prin utilizarea metodelor de joc, copiii învață cum să rezolve probleme și diverse provocări, învață elementele de bază ale limbajului de programare și, bineînțeles, își îmbogățesc abilitățile sociale și de comunicare lucrând în echipă cu alți copii de vârsta lor.

Copii cu vârste între 8 și 9 ani

Pentru acest grup de vârstă, obiectivul principal este de a dezvolta abilități digitale și abilități analitice, pregătind copiii pentru profesiile viitorului. Programul pentru copiii între 8 și 9 ani este perfect pentru aceia dintre ei care doresc să facă parte dintr-un mediu social, orientat spre dezvoltarea unui număr mare de abilități utile. De-a lungul a mai multor module, studenții vor învăța limbajul de programare Python și vor înțelege cum sunt create site-urile web și jocurile.

Mentorii noștri se bazează pe metode consacrate pentru a face mai ușor procesul de învățare pentru copii. Acesta va fi nu doar extrem de educativ, ci și distractiv și interesant pentru copii.

Copii cu vârste între 10 și 11 ani

Programul destinat copiilor de 10 - 11 ani pune bazele programării în bloc și parcurge principalele caracteristici ale sistemului informatic. Elevilor le sunt prezentate concepte ca: program, instrucțiune, prioritate și algoritm. Ei sunt deja la o vârstă care le permite să intre în mai multe detalii despre animație și comportamentul roboților.

Acest lucru le stârnește interesul și le aprinde dorința de a asimila cunoștințe care diferă de procesul standard de învățare din clasă.


Copii între 12 și 13 ani

După ce s-au acomodat deja cu universul tehnologiei, copiii învață să creeze jocuri și aplicații, timp în care se vor confrunta cu diverse provocări digitale. Curriculumul folosește multe abordări diferite pentru a trece prin vastitatea tehnologiei.

Se dezvoltă flexibilitatea gândirii și concentrarea, împreună cu abilitățile de prezentare și comunicare și o serie de cunoștințe tehnologice. Acest modul MindHub este extrem de potrivit pentru tinerii programatori și pentru dezvoltarea lor educațională.

Copii cu vârste între 14 și 15 ani

Acesta este unul dintre programele preferate ale copiilor, întrucât pune accent pe sarcinile practice și pe specificul care modelează cultura digitală și abilitățile tehnologice reale.

Cursanților li se oferă proiecte specifice care le dezvoltă gândirea spațială, flexibilitatea și concentrarea, iar fiecare tânăr programator va avea ocazia să-și prezinte punctele forte. Toate acestea sunt semnificative pentru succesul lor viitor.

Care sunt cele mai bune cursuri pentru dezvoltarea unui copil?

Dacă ar trebui să dăm un răspuns fără ambiguitate la această întrebare, acesta ar fi:

cele mai bune cursuri sunt acelea care trezesc pasiunea pentru cunoaștere în copii și, în același timp, îi ajută să acumuleze o mulțime de abilități practice.

Încurajați-vă copiii să caute variante de activități în afara clasei și a sistemului școlar. Școala oferă o bază excelentă, dar actualizarea curriculumului se face gradual. 

MindHub, la fel ca multe alte centre educaționale, oferă seturi noi de posibilități și de oportunități de învățare și dezvoltare, așa că asigurați-vă că le prezentați copiilor. Începeți astăzi cu o demonstrație gratuită sau cu oricare dintre cursurile noastre de bază pentru a-i trezi copilului interesul pentru tehnologie.

 

Mai multe de pe blogul nostru

Roblox și Minecraft: jocuri sau instrumente de învățare? Nou

Roblox și Minecraft: jocuri sau instrumente de învățare?

Roblox și Minecraft sunt unele dintre cele mai descărcate ...

Citit
Tehnologia afectează sau potențează modul de gândire al copiilor? Nou

Tehnologia afectează sau potențează modul de gândire al copiilor?

Tehnologia este prezentă în mai toate aspectele vieții moder...

Citit
Cum susține programarea dezvoltarea abilităților sociale? Nou

Cum susține programarea dezvoltarea abilităților sociale?

În lumea de astăzi, profund ancorată în digital, învățarea p...

Citit