Manual pentru părinți – cum să alegi activitățile de vară potrivite pentru copilul tău?

Manual pentru părinți – cum să alegi activitățile de vară potrivite pentru copilul tău?

Când vine vorba despre vară, nu există copil care să nu fie încântat de ideea de libertate, joacă, aventuri și timp petrecut afară. Zilele de vară sunt pline de emoții, iar părinții sunt mereu în căutare de idei de activități care să le umple zilele copiilor cu sens, dar și cu voie bună. De aceea, alegerea activităților de vară poate fi uneori dificilă – trebuie să le placă copiilor, dar să le fie și utilă și să le aducă plusvaloare.

 

În fiecare an, există o sumedenie de opțiuni interesante când vine vorba de activități de vară extracurriculare – distractive, interactive, dar, în același timp, și educative. Când aud cuvântul educativ, copiii își pierd interesul aproape instant, iar taberele de vară nu mai sună, brusc, deloc interesante. De aceea, la MindHub ne-am dedicat mult timp construind un program de tabere de vară care să fie pe atât de interesante pe cât și le doresc copiii, dar și educative, așa cum și le proiectează părinții. Am creat așadar o combinație perfect echilibrată între plăcut și folositor. 

 

De ce sunt importante activitățile de vară pentru copii?

Pentru copii și adolescenți, vara înseamnă jocuri în aer liber sau mai mult timp liber cu prietenii. Foarte des, însă, realitatea este alta și nu petrec șapte zile pe săptămână cu prietenii lor, ci mai degrabă stau la telefon sau în fața computerelor, iar jocurile nu sunt în niciun caz afară, ci în casă, în spatele monitoarelor. Această rutină tinde să plictisească și să devină un loc din care copiii nu evoluează și nu fac progrese.  Copiii devin utilizatori online pasivi, iar dezvoltarea lor, de-a lungul verii, pare să fie pusă pe pauză.

 

Acesta e momentul în care părinții încep să se gândească la modul în care își pot angaja copiii în activități de vară care să nu fie doar distractive, ci și să le fie utile și să îi ajute în dezvoltarea abilităților. Ce s-ar întâmpla dacă copiii, în loc să stea acasă și să se joace pe computer sau tabletă, își creează singuri jocurile? 

Avem vești bune pentru tine! Aceasta este exact esența taberei de vară MindHub!

În timpul taberei, fiecare zi este dedicată programării jocurilor și comportamentului roboților, precum și activităților interactive. În acest fel, îmbinăm distracția cu o componentă educativă!

Programul nostru se bazează pe o varietate de activități în cadrul cărora copiii se distrează și dobândesc cunoștințe digitale. Ei cercetează, studiază, experimentează și inventează, iar acest lucru nu numai că îi entuziasmează și îi motivează, dar îi și pregătește pentru profesiile viitorului.




 

Cum să alegem activitatea de vară potrivită pentru copiii noștri?

Atunci când un părinte se întreabă care e cea mai potrivită activitate de vară pentru copilul său, cea mai bună strategie e să se gândească chiar la copil!

Copiii cu vârsta între 6 și 7 ani nu știu încă ce este mai bine pentru ei sau ce li se potrivește, însă îi poți întreba ce își doresc, care sunt pasiunile și interesele lor și ce i-ar entuziasma cu adevărat. Luați în calcul și cât de importante sunt pentru voi direcția academică, componenta educativă, performanțele școlare, sau latura sportivă. Sau poate că socializarea și noile prietenii sunt ceva ce vă doriți pentru copii? Oricare ar fi preferințele tale, răspunde la aceste întrebări și te vei apropia mai mult de a găsi idei de activități de vară pentru copiii tăi.

 

Beneficiile taberelor de vară pentru copii

Nu toți copiii vor fi încântați de ideea activităților educative în timpul verii, când ei nu se gândesc decât la binemeritata vacanță de la școală. De aceea este bine să alegi un program care să ofere un echilibru între partea de divertisment și de educație. Oferind copiilor posibilitatea de a învăța și de a se distra în același timp, le stimulăm dezvoltarea și disciplina, dar și performanța în mediul academic.

Cu fiecare activitate din programul nostru de vară, aceștia pot descoperi noi interese și își dezvoltă foarte mult potențialul. Odată cu aceasta, copiii devin mult mai implicați social - se întâlnesc cu alți colegi, majoritatea cu interese similare, astfel încât își fac noi prieteni și, inevitabil, exersează interacțiunile sociale și își dezvoltă abilitățile de comunicare.

Când sunteți în căutarea unei tabere de vară la care să vă înscrieți copilul, căutați acele tabere care să ofere nu numai beneficii academice, dar, foarte important, să fie și distractive. În acest fel vă asigurați că cei mici au acces la dezvoltarea unor abilități cheie pentru viitorul lor - proactivitate, creativitate, disciplină, lucru în echipă, gândire analitică și logică și multe altele.

Aceasta este tabăra de vară MindHub - accentul se pune pe educație digitală și pe distracție cât cuprinde! 

Prin diverse activități, ateliere și exerciții interactive, copiii și adolescenții se întâlnesc cu tehnologia într-o manieră prietenoasă și distractivă, în așa fel încât să aștepte și taberele viitoare, când se vor reîntâlni cu prietenii lor de la academie.

 

Există o vârstă potrivită de la care pot copiii participa la o tabără de vară?

Majoritatea activităților de vară sunt concepute pentru diferite grupe de vârstă, așa că trebuie doar să verificați acest lucru atunci când alegeți tabăra potrivită pentru copilul dvs.

Alături de MindHub, totuși, acest lucru nu trebuie să fie o sursă de îngrijorare. Am avut tocmai acest gând de la început - să creăm un program potrivit atât pentru copii fără experiență, dar și pentru cei cu experiență anterioară în programare.  În timpul activităților, împărțim copiii în grupuri, astfel încât nimeni să nu se simtă în urma sau înaintea celorlalți copii.

Adesea, părinții au întrebări despre cursurile MindHub, deoarece nu își pot imagina cum poate un copil de șase ani să învețe să programeze. Programul nostru este conceput special pentru a găsi cea mai bună modalitate posibilă de a prezenta informațiile concrete într-un modalitate ușoară - cu multe jocuri și experiențe interactive (programând comportamentul roboților, de exemplu).


 

Tabere de vară pentru copii: misiune posibilă!

Uneori, alegerea activităților potrivite pentru vară poate fi dificilă. Cu toții ne dorim ceea ce este mai bun pentru copiii noștri. Dar când găsim echilibrul perfect între educație și distracție, decizia devine destul de ușor de luat! Cu tabăra de vară pentru copii MindHub, poți fi sigur că copiii tăi vor fi la locul potrivit - dezvoltându-se constant, lucrând la abilitățile lor, legând prietenii și bucurându-se de zilele de vară.

Mai multe de pe blogul nostru

Roblox și Minecraft: jocuri sau instrumente de învățare? Nou

Roblox și Minecraft: jocuri sau instrumente de învățare?

Roblox și Minecraft sunt unele dintre cele mai descărcate ...

Citit
Tehnologia afectează sau potențează modul de gândire al copiilor? Nou

Tehnologia afectează sau potențează modul de gândire al copiilor?

Tehnologia este prezentă în mai toate aspectele vieții moder...

Citit
Cum susține programarea dezvoltarea abilităților sociale? Nou

Cum susține programarea dezvoltarea abilităților sociale?

În lumea de astăzi, profund ancorată în digital, învățarea p...

Citit