Poate fi faimosul joc Minecraft educativ pentru copii?

Poate fi faimosul joc Minecraft educativ pentru copii?

Minecraft este un joc faimos în întreaga lume, dezvoltat de Mojang Studios. Încă de la lansarea sa, în anul 2011, jocul a atras atenția tuturor - atât a copiilor, cât și a adulților. Minecraft este un joc care îmbină într-un fel unic abilitățile de explorare și de supraviețuire cu creativitatea jucătorilor.

 

Cu peste 238 de milioane de copii vândute, nu există nicio îndoială că Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri video. Pe lângă faptul că este un joc video distractiv, Minecraft poate fi și un instrument educațional excelent pentru copii. O serie semnificativă de avantaje ale jocului le permit tinerilor săi fani să-și dezvolte potențialul și să dezvolte abilități și calități importante în dezvoltarea lor. 

Iată câteva dintre ele:

 

Încurajează creativitatea și abilitățile de rezolvare a problemelor

Să începem cu începutul. Minecraft îmbunătățește, fără îndoială, gândirea creativă și gândirea neconvențională, outside the box. Jucătorii au acces la o cantitate imensă de resurse și pot construi, fără restricții, orice își doresc: de la case mici, la orașe uriașe și chiar lumi imaginare întregi. Libertatea de a crea îi încurajează pe copii să gândească creativ și să-și folosească imaginația pentru a veni cu idei noi și neconvenționale în acest proces. Experimentând cu atât de multe modele, materiale și structuri,copiii își dezvoltă substanțial gândirea creativă.

În plus, Minecraft îi ajută pe copii să facă față problemelor mai ușor, identificând soluțiile rapid și intuitiv. Pe măsură ce avansează prin nivelurile jocului, copiii se confruntă cu diferite provocări, cum ar fi trecerea prin zone complexe, apărarea de inamici sau găsirea de resurse importante. Pentru a depăși aceste obstacole, jucătorii trebuie să analizeze situația, să formuleze un plan și să-l implementeze prin diferite probe. Acest proces ajută la dezvoltarea gândirii critice, luarea deciziilor și în îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor, esențiale în succesul copiilor în viața de zi cu zi.

 

Dezvolta know-how stiințific

Minecraft îi ajută pe copii să cunoască și să înțeleagă mai bine domeniul științelor. Mecanica jocului le cere jucătorilor să colecteze resurse, să creeze obiecte și să construiască diverse structuri. Acest proces îi introduce pe copii în concepte precum managementul resurselor, construcții și inginerie. Jucătorii învață despre diferite materiale, despre proprietățile lor și cum pot fi acestea folosite pentru a construi structuri care servesc unor scopuri specifice. În Minecraft Education Edition, de exemplu, pot fi creați până și compuși chimici.

 

Îî învață pe copii să programeze

Cu Minecraft Education Edition, copilul tău poate învăța elementele de bază ale programării într-un mod distractiv și util. Minecraft extinde conceptul educațional prin includerea unei game exhaustive de instrumente și de resurse educaționale. Jocul îi învață pe copii cum să programeze folosind un limbaj de programare vizual numit „Code Builder”. Acest instrument permite copiilor să creeze programe care controlează diverse aspecte ale jocului, cum ar fi crearea de personaje NPC personalizate (personaje non-jucatoare) sau controlul vremii și al evenimentelor.

Personajul pe care îl creează copiii trebuie să fie programat pentru a îndeplini sarcini specifice. Începătorii și copiii cu vârsta sub 10 ani pot începe cu programarea cu blocuri vizuale, iar cei mai mari pot învăța și limbajele de programare JavaScript și Python.

Inspirați de Minecraft, la MindHub acest joc pentru a le preda tinerilor JavaScript și Python. Cursurile Minecraft sunt unele dintre cele mai populare printre copiii din academia noastră.

 

Copiii pot dobândi cunoștințe despre viață și despre activități culturale importante

Minecraft Education Edition include planuri de lecții și activități care acoperă subiecte diverse: agricultura, creșterea animalelor, arhitectura, gătitul, dar și istorie, matematică și alte științe exacte. De exemplu, există lecții de arhitectură în care copiii învață despre diferite stiluri de arhitectură și își creează propriile proiecte folosind Minecraft. Un număr mare de jucători sunt fani ai acestui joc special, deoarece îi ajută să construiască ceea ce își doresc, așa cum își doresc. Fiecare își poate construi propria casă, un castel, un zgârie-nori sau un oraș. Mai mult, copiiipot chiar construi unele dintre faimoasele repere arhitecturale precum Turnul Eiffel, Statuia Libertății sau Big Ben. Toate acestea contribuie la îmbogățirea cunoștințelor generale legate de inginerie și arhitectură.

Ediția educațională a jocului are și lecții de agricultură și agricultură în care copiii învață despre culturi, creșterea animalelor și gestionarea resurselor. Ei pot planta și crește copaci sau diverse alte plante, pentru a produce hrană atât pentru ei, cât și pentru animale. Pot cultiva grâu, cartofi, dovleci, morcovi, copaci (stejarul, mesteacănul și multe alte tipuri). Jocul permite, de asemenea, îmblânzirea, creșterea și hrănitul animalelor domestice. Pot fi întâlniți și câțiva dintre reprezentanții sălbatici ai faunei: vulpi, lupi, păsări, panda, pești, delfini etc. Toate acestea le oferă cursanților cunoștințe în domeniul agriculturii și zootehniei,științe care, în mod normal, ar prezenta un interes redus pentru această categorie de vârstă.

Și asta nu este tot! Jocul îi învață și pe copii despre gătit. Ei trebuie să adune resurse precum grâul, trestia de zahăr și lapte, pentru a crea produse alimentare precum pâinea. Acest proces îi învață pe copii despre alimentația adecvată și despre importanța unei diete echilibrate. Ei învață, de asemenea, despre diferitele tipuri de alimente și despre cum le pot folosi pentru a restabili sănătatea în joc.

 

 

Abilități și calități pe care le dezvoltă Minecraft

Pe lângă beneficiile educaționale menționate mai sus, Minecraft dezvoltă și un set de abilități  cu viitoare beneficii atât în carieră, cât și în viața personală. De exemplu, jocul încurajează munca în echipă și cooperarea, deoarece jucătorii lucrează împreună pentru a construi structuri și pentru a-și atinge obiectivele comune. De asemenea, dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor, gândirea creativă și un ochi atât pentru imaginea de ansamblu, cât și pentru detalii. Jocul ajută, de asemenea, la conștientizarea și coordonarea spațială, pe măsură ce jucătorii navighează în lumea jocului și interacționează cu obiectele sale.

 

 

Minecraft și MindHub

Putem rezuma în siguranță că Minecraft este un instrument excelent pentru a transmite cunoștințe într-un mod diferit și interesant. Oferă o combinație unică de distracție și educație, făcându-l un instrument valoros de învățare și de îmbunătățire a abilităților cognitive și personale. Cu accent pe creativitate, managementul resurselor și rezolvarea problemelor, Minecraft oferă un mediu interactiv pe care copiii să-l exploreze. Instrumentele educaționale ale jocului, cum ar fi Minecraft Education Edition, îl fac un plus valoros la programa noastră academică și este, fără îndoială, una dintre cele mai de succes metode de predare.

 

La MindHub, știm cât de valoros este acest lucru pentru copii, iar programa academiei de programare include lecții de Minecraft care le plac foarte mult copiilor.

 

Dacă doriți să aflați mai multe despre structura MindHub, puteți să vă înscrieți copilul pentru o lecție demonstrativă gratuită și să-l lăsați să experimenteze atmosfera distractivă și educativă a centrelor noastre.

 

Mai multe de pe blogul nostru

Roblox și Minecraft: jocuri sau instrumente de învățare? Nou

Roblox și Minecraft: jocuri sau instrumente de învățare?

Roblox și Minecraft sunt unele dintre cele mai descărcate ...

Citit
Tehnologia afectează sau potențează modul de gândire al copiilor? Nou

Tehnologia afectează sau potențează modul de gândire al copiilor?

Tehnologia este prezentă în mai toate aspectele vieții moder...

Citit
Cum susține programarea dezvoltarea abilităților sociale? Nou

Cum susține programarea dezvoltarea abilităților sociale?

În lumea de astăzi, profund ancorată în digital, învățarea p...

Citit