Poate programarea să rezulte în note mai bune la școală?

Poate programarea să rezulte în note mai bune la școală?

Mulți oameni încă mai cred că programarea este o abilitate tehnică complexă care necesită prea multe eforturi pentru a fi dobândită. Alții chiar cred că trebuie să ai o logică aparte și cunoștințe matematice specifice pentru a avea șansa de a înțelege mai bine programarea. Dar, de fapt, în zilele noastre, programarea este doar o altă formă de alfabetizare și chiar o nouă limbă - una computerizată.

 

Sigur că vor fi necesare logica și  abilitățile analitice, dar ele se dobândesc în timp, cu atât mai mult în timpul interacțiunii propriu-zise cu tehnologia și computerele. Acest lucru face programarea potrivită chiar și pentru cei mai mici entuziaști  ai tehnologiei - copiii. Lor le este mai ușor să înțeleagă modul în care funcționează programarea și tot ce ține de jocuri, computere și roboți.

Mai mult, în era digitalizată în care trăim, ceea ce copiii învață în timp ce programează li se va dovedi util nu doar în mediul academic, ci chiar și în viața de zi cu zi.

Tocmai de aceea programarea este de fapt o modalitate excelentă de a ne asigura de succesul de șa școală și de a dobândi o gamă mai largă de abilități. Iată cum!

 

 

Matematica și programarea

Programarea și matematica sunt strâns conectate și, așa cum matematica este importantă pentru programare, și programarea impactează modul în care înțelegem matematica. Când copiii învață să programeze, ei aplică inevitabil cunoștințele matematice fără ca neapărat să o facă în mod conștient. Folosesc astfel în programare operații logice și matematice, așa cum sunt coordonatele, adunarea, scăderea etc.

Mulți copii și adolescenți care participă la Academia de programare MindHub se descurcă grozav în sălile de clasă, în special la orele de matematică. Aceștia folosesc cu ușurință formule pentru rezolvarea ecuațiilor, coordonatelor, calculării unghiurilor, dar  și pentru multe alte operații aritmetice.

 

Engleza și programarea

Desigur că, dacă vorbim despre programare și diversitatea sa de limbaje, trebuie să recunoaștem că engleza este - fără doar și poate - foarte importantă pentru a înțelege și explora universul tehnologiei. Tot ceea ce este legat de scrierea codului este în engleză, iar copiii trebuie să recunoască semnificațiile comenzilor, diferite construcții de programe și alte texte scrise într -o altă limbă. La MindHub, integrăm încă de la început învățarea programării cu cunoștințele de engleză, deoarece instrucțiunile pe care copiii trebuie să le dea unui computer sau un robot sunt în engleză.

De asemenea, este important de menționat că este mult mai ușor să înveți limbaje la o vârstă fragedă și de aceea atât programarea, cât și engleza, sunt importante pentru copii. Întâlnirea cu universul tehnologiei e o revelație pentru copiii, de aici și rezultate școlare mai bune la limba engleză.

 

Comunicarea verbală și non-verbală

În multe feluri, programarea se aseamănă cu povestirea, cu nararea  -  programatorii creează conținut într-o ordine specifică, secvențială. Programatorii buni știu să facă multe cu doar câteva rânduri de cod - la fel cum cei mai buni scriitori știu să spună cele mai importante lucruri în doar câteva cuvinte sau propoziții simple. Programatorii știu, de asemenea, că un cod redundant poate face un program confuz, așa că, atunci când copiii învață cum să programeze, vor învăța natural să reducă redundanțele din munca lor.

Toate acestea contribuie la noi abilități - aceea de a-și exprima mai bine opiniile, de a comunica, verbal sau non-verbal. Iar aceste abilități se traduc în orice domeniu academic.

 

Abilități de prezentare și pregătirea de proiecte

La Academia de programare MindHub, copiii demonstrează adesea ceea ce au învățat într-un curs, creând proiecte pe care le prezintă mentorilor și celorlalți copii din grup. Acest lucru îi ajută să învețe mai bine cum să lucreze la proiecte și să dobândească, de asemenea, abilități de prezentare și încredere în cunoștințele lor. Vorbirea în public nu este o abilitate naturală pentru mulți oameni și nu toată lumea are curajul să stea în fața unui grup de oameni și să vorbească despre ceea ce știu și pot face. Și în sălile de clasă, foarte des, copiii se regăsesc în această situație - vorbesc despre cunoștințele lor în fața colegilor de clasă și a profesorilor lor. Cu toate acestea, atunci când practică acest lucru într -un mediu diferit, mai puțin solicitant, învață să o facă simțindu-se confortabil și relaxați.

Copiii dobândesc abilități pe care le pot aplica în clasă, contribuind la succesul lor la școală. Mai târziu în viață, la universitate sau la locul de muncă, se vor folosi de aceleași seturi de abilități pentru a face față provocărilor vieții de adult. Este important să îi ajutăm pe copii să dobândească aceste tipuri de abilități cât mai devreme, încă de mici, astfel încât să aibă timp să le aprofundeze și  să le îmbunătățească.

 

Programarea și performanțele academică sunt interconectate

Există multe activități extracurriculare care îi pot ajuta foarte mult pe copiii să-și îmbunătățească performanța la școală. Programarea este cu siguranță una dintre cele mai bune opțiuni, deoarece acoperă nu un domeniu, ci considerabil mai multe, de la un plan personal la unul academic. Unul dintre cele mai bune lucruri când vine vorba despre academia MindHub este că procesul de învățare e diferit față de norma cu care copiii sunt obișnuiți. 

Prezentarea interactivă a informațiilor îi ajută să înțeleagă mult mai ușor esența a ceea ce este studiat și să adapteze mai rapid noile cunoștințe în orice alt domeniu. Putem concluziona că programarea este o modalitate minunată de a ajuta copiii să aibă rezultate mai bune la școală și, de asemenea, să fie pregătiți pentru profesiile viitorului.

 

Dacă vă întrebați ce ne face diferiți și cum arată orele de programare MindHub, haideți la o lecție demonstrativă gratuită, ne-ar plăcea să ne cunoaștem!

 

Mai multe de pe blogul nostru

Cum să-i încurajăm pe copii să învețe în timpul verii? Nou

Cum să-i încurajăm pe copii să învețe în timpul verii?

De îndată ce ultimul clopoțel sună, copiii se grăbesc să uit...

Citit
Poate fi faimosul joc Minecraft educativ pentru copii? Nou

Poate fi faimosul joc Minecraft educativ pentru copii?

Minecraft este un joc faimos în întreaga lume, dezvoltat de ...

Citit
Industriile tech cu cea mai rapidă creștere și perspectivele pe care acestea le aduc Nou

Industriile tech cu cea mai rapidă creștere și perspectivele pe care acestea le aduc

Într-o lume în care tehnologia avansează cu o viteză fără pr...

Citit