Topul celor mai căutate meserii: pentru ce domenii ne pregătim copiii?

Topul celor mai căutate meserii: pentru ce domenii ne pregătim copiii?

Știai că meseria de casier, de exemplu, este printre meseriile în pericol pentru viitor? La fel ca cea de secretară, reprezentant customer service sau chiar de contabil.

Odată cu evoluția tehnologiei, a inteligenței artificiale și automatizării, unele meserii au început să fie treptat înlocuite sau drastic modificate. Conform unui studiu Statista, pe piața din SUA, câteva sute de mii de locuri de muncă precum casier, secretară, asistent administrativ sau funcționar vor dispărea până în anul 2031.

În acest context, care vor fi cele mai căutate meserii în viitor? Pentru ce fel de domenii este nevoie să-i pregătim pe copii cu abilitățile necesare? După cum vei vedea în cele ce urmează, meseriile viitorului sunt cele care se leagă în principal de domeniul digital sau tehnologie.

Iată care sunt cele mai căutate și bine plătite meserii în viitor, conform unei sinteze realizată de cei de la Great Learnings - SUA, dar și cum te ajută MindHub să te pregătești pentru ele.

Analist de date

Analiștii de date sunt responsabili pentru colectarea, analiza și interpretarea datelor pentru a oferi informații și insight-uri valoroase pentru luarea deciziilor în cadrul unei companii. O poziție ca aceasta necesită abilități excelente de analiză, cunoștințe de programare și o înțelegere profundă a domeniului de activitate al companiei. Gândirea logică și capacitatea de a face conexiuni sunt alte două abilități esențiale pentru această meserie.

Inginer Machine Learning

Un inginer machine learning este responsabil pentru proiectarea, dezvoltarea și implementarea algoritmilor și modelelor de învățare automată pentru a rezolva probleme complexe și a genera insights cu ajutorul datelor. O astfel de poziție presupune să fii o combinație armonioasă între programator, matematician și un specialist în date. Astfel, ai nevoie de cunoștințe solide în programare și să știi mai multe limbaje de programare, precum Python sau Java.

Senior Software Engineer

Un software developer este responsabil pentru proiectarea, dezvoltarea și implementarea aplicațiilor și programelor informatice. Această poziție necesită cunoștințe avansate de programare și abilități de rezolvare a problemelor. Este un domeniu în care este nevoie să-ți antrenezi foarte bine atenția la detalii, concentrarea și să lucrezi eficient cu cifre și date.

IT Manager

Un IT manager este responsabil de gestionarea și coordonarea activităților legate de tehnologia informației într-o organizație. Acesta se ocupă de planificarea, implementarea și monitorizarea proiectelor și infrastructurii IT pentru a asigura funcționarea eficientă a sistemelor și a serviciilor IT. Pe lângă cunoștințe de programare, o astfel de poziție presupune să ai bune abilități de leadership, comunicare și project management.

Information Systems Security Manager

Un Information Systems Security Manager este responsabil de asigurarea securității sistemelor și a datelor în cadrul unei organizații. Principala lor preocupare este să dezvolte și să implementeze politici și proceduri de securitate cibernetică pentru a proteja infrastructura IT și informațiile sensibile împotriva amenințărilor externe și interne.

Această presupune să ai cunoștințe solide în domeniul securității cibernetice, dar și abilități foarte bune de comunicare, capacitate de a lua decizii rapide, în situații de criză și gestionarea relațiilor.

Cum îi ajută cursurile MindHub pe copii să se pregătească pentru meseriile viitorului

Cursurile MindHub se desfășoară după o programă inovatoare, adaptată cerințelor de azi și relevantă pentru meseriile viitorului. Dincolo de cunoștințele de programare, copiii își dezvoltă cele 12 abilități esențiale ale secolului 21 precum: gândirea logică, creativitatea, lucrul în echipă sau flexibilitatea. Învață să fie responsabili, să planifice și să-și susțină ideile cu încredere, iar baza de cunoștințe tehnice și informatice le va fi cu siguranță de ajutor în orice carieră.

Partea frumoasă este că reușim să facem asta prin moduri distractive. Cu ajutorul unor instrumente interactive precum roboți, tablete, programe vizuale, jocuri și alte activități care îi stimulează benefic pe cei mici.

Copilul tău către ce domeniu are înclinații?

Te așteptăm la cursurile, atelierele și lecțiile gratuite MindHub să descoperi metodele noastre inovatoare de învățare!

Mai multe de pe blogul nostru

Social Media: cum îi învățăm pe copii să se raporteze în mod sănătos la fenomenul de influencing Nou

Social Media: cum îi învățăm pe copii să se raporteze în mod sănătos la fenomenul de influencing

Să recunoaștem: social media ne domină viețile, atât ale noa...

Citit
#BackToSchool: Cum să transformi reîntoarcerea la școală în success? Nou

#BackToSchool: Cum să transformi reîntoarcerea la școală în success?

Reîntoarcerea la școală poate fi o provocare atât pentru cop...

Citit
Educația digitală timpurie se dezvoltă în România: Academia MindHub deschide 11 centre noi Nou

Educația digitală timpurie se dezvoltă în România: Academia MindHub deschide 11 centre noi

Începând cu luna aceasta, copiii din România vor avea acces ...

Citit